Э. Дикинсон. 362. It struck me - every Day

Ольга Денисова 2
362 (1862)
Все новой молнией меня
Пронзает день за днем –
Как будто в щель из облаков
Вдруг полыхнет огнем –

Вздувает пузырями сны,
Сжигает по ночам –
Мне утро каждое претит,
Отвратное глазам –

Считала, краток будет шторм –
Срок сильным невелик –
Но был иной природы он
И в небесах завис –
26.02.2019



362 (1862)
It struck me - every Day –
The Lightning was as new
As if the Cloud that instant slit
And let the Fire through -

It burned Me - in the Night –
It Blistered to My Dream –
It sickened fresh upon my sight –
With every Morn that came -

I thought that Storm - was brief –
The Maddest - quickest by –
But Nature lost the Date of This –
And left it in the Sky –