Э. Дикинсон. 1159. Great Streets of silence led aw

Ольга Денисова 2
1159 (1870)
Безмолвья улицы  вели 
В квартал молчанья, где
Ни мер привычных, ни самой
Вселенной вообще – 

Был утра час, но возвещал
Ночь колокольный звон –
Эпохе нет опоры здесь,
Поскольку цикл свершен.
27-28.12.2018; 18.03.2019



1159
Great Streets of silence led away
To Neighborhoods of Pause —
Here was no Notice — no Dissent
No Universe — no laws —

By Clocks, 'twas Morning, and for Night
The Bells at Distance called —
But Epoch had no basis here
For Period exhaled.