Нiжнiсть

Татьяна Левицкая
Світочу, всміхнися, хмарки розтопи!
Променем ласкавим сповивай безмежжя.
Світ збирає зорі в сонячні снопи,
золотим узором білоцвіт мережить.

Крильця у метеликів - дивне ришельє,
перламутром сяють, шовком,органзою.
Небо срібні роси із цеберця ллє
на одрину з м'яти, примул, супокою.

Миє лапки зранку, струшує пилок
і корівка божа в чашечці нарциса. 
Пронеслася буйним вітром на ставок
горобців, синичок зграя голосиста.

Небеса бузкові. Смужкою літак
розділяє далеч на дві половини.
Світанкові весни пробую на смак!
Засіваю в серці ніжності мачини!