Радовану Караджичу

Алексей Салтыков
Радовану Караджичу.

Восславлю сербского командарма,
Что был солдатом своей страны!
Запомни, русский, того Радована,
Запомни, серб, того Радована, -
Перед тобой его нет вины!!!

Когда ж мы станем единой силой,
Великим братством славянских стран?
Мы вместе турок-османов били,
В японском море врагов топили, -
Забыть ли нам нанесённых ран?

Славяне, скромные в мирном деле,
Но в ратной силе нет равных нам.
Быть торгашами мы не умели,
Обманом жить — не по нашей вере...
Не отдадим же своих врагам!

Српски
Радовану Караджичу.

Освајање српског командарма,
Шта је био војник своје земље!
Запамтите, руски, того Радована,
Запамтите, СРБ, Радована, -
Пре него што га нема кривице!!!

Када ћемо постати јединствена сила,
Велико братство словенских земаља?
Ми смо заједно Турци-Османлије тукли,
У Јапанском мору непријатеља потонуо, -
Да заборавимо нанете ране?

Словени, скромни у миру,
Али у ратној сили нема премца за нас.
Не можемо бити вешти,
Варање да живи-не по нашој вери...
Не дајемо своје непријатеље!

20 марта 2019 года