И прекрасна, и дурна

Вардан Цатурян
И прекрасна, и дурна,
И корява, и стройна,
И шутлива, и грустна,
И дурлива, и умна,
И с толпою, и одна,
И разумна, и пьяна,
И береза, и сосна,
И частица, и волна.
И Господь, и Сатана.