Не перетворюйте орало на меча!

Сергий Новокаховский
Всі сльози висохли, нема й поплакати вже чим,
Бо їх пролляв я може десь даремно,
Хоча, здавалося, багато тих причин,
Та у грудях ще й біль сховався щемно.

От що такого ще казать людям,
Яким на ближнього плювати?
Коли для них всі стали поріддям,
З якого можна плюндрувати...

Оце так-так, інакше і не мовиш,
Себе самі звели на п'єдестал
Та ти їх ще й з опаскою обходиш,
Бо ти - сміття, вони - кристал.

О, Господи, коли вже стихне ця війна?
І що там мир, коли самі, браття, -
В руці з ведеречком лайна,
А в серці сповнені гниття...

Ото і лився піт кривавий,
Коли Христос благав Свого Отця...
Бо Він любові не зрікався
На хрест пішов, змирившись до кінця!
Щоб не насмерть нас вів Лукавий,
А Дух Святий щоб вів нас до вінця!

Молюся ще невтомно й щиро,
Та хай вже сліз моїх невистача,
Я й вас благаю (в людство вірю),
Не перетворюйте орало на меча!