Воскресение

Виталий Пушкарь
Ще не розсіялась пітьма,
Іде до гробу вже Марія.
І в серці радості нема
Й померла у душі надія.

Той, Хто від смерті спас її
І зняв з душі людську наругу,
Тепер покоїться у млі
Та в серці залишився другом.

Каміння ноги їй січе,
Та їй не боляче від того.
Стократ сильніше ніж мечем -
Ганьба від сорому людського.

Чи стане їй сьогодні сліз
Щоб душу виплакать по Тому,
Хто людям серце своє ніс
Не дивлячись на свою втому.

Але сьогодні сльози лить
Марії знову не судилось,
Коли у цю ранкову мить
Вона із Господом зустрілась.

Бо воскресіння торжество
Дає усім живу надію,
Тому усе її єство
Співає знову і радіє.

Не може смерть Того здолать,
Хто поклада за інших душу.
Стоїть Господня благодать
У цьому світі непорушно.

Хвала несеться до небес,
Співають Господом спасенні.
Христос воістину воскрес
І в Ньому ми благословенні.