Э. Дикинсон. 1343. A single Clover Plank

Ольга Денисова 2
1343 (1875)
Лишь клеверный плот
Тонуть не давал
Знакомой моей
Пчеле в небесах –

Зависшую меж
Двух твердей - внизу
И сверху – вниз-вверх
Швыряло пчелу –

Кто был виноват –
К плоту ли вопрос –
Что ветер пчелу
Смахнул и унес –

Крушение то
В траве приняла,
Не выдав себя
И вздохом, пчела
5-7.04.2019


1343
A single Clover Plank
Was all that saved a Bee
A Bee I personally knew
From sinking in the sky –

'Twixt Firmament above
And Firmament below
The Billows of Circumference
Were sweeping him away –

The idly swaying Plank
Responsible to nought
A sudden Freight of Wind assumed
And Bumble Bee was not –

This harrowing event
Transpiring in the Grass
Did not so much as wring from him
A wandering "Alas" –