Перший день весни

Елена Борисенко 5
Сьогодні перший день весни.
Землі радіє березень.
Не шепотить він їй: "Засни."
Ошатним ходить селезнем.

Вже сині крила розпустив
Над сонним полем зораним,
Проміння сонячне розлив
Над темним гаєм змореним.

Щоб заясніло навкруги
Весняним ніжним проліском.
Нові пейзажі - до снаги.
Одним їх пише порухом.

Дерева тягнуться у синь.
В них радо птаство повниться.
Пісні летять у голубінь,
Серця радіють, гояться.

І вже не стримать почуття.
Назовні рвуться, тішаться.
Кипить оновлене життя
І очі щастям світяться.