Не плекаймо зло

Елена Борисенко 5
Не плекаймо зло, неначе квіти,
Висіваймо зернята добра.
Від ласкавих слів тепліше в світі,
Не ляка розгнівана юрба.

Від лихих думок і вчинків підлих
Зло росте, як хмара дощова.
Не образьте ні чужих, ні рідних,
Найщиріші віднайдіть слова

Щоб загоїти душевні рани,
Що ятрять і спалюють вогнем.
Досить вже і горя, і обману,
Не вдягаймо у жалобу день,

Не жаліймо посмішок, любові.
Бумеранга кинь - він прилетить.
Кров проллєш - утопишся у крові,
Віддаси любов - вона і окрилить.

Огорніть крилятами родину
І покинутих, і хворих пригорніть.
у таку тяжку, лиху годину,
Щоб у радості, у щасті, в мирі жить.