Э. Дикинсон. 1551. Those dying then

Ольга Денисова 2
1551 (1882)
Кто знал,
Что к Богу смерть ведет,
К деснице божьей шли –
Но Бог сегодня ампутант,
Не сыщешь той руки –

От веры отречение
Жизнь сводит до нуля –
Огонь болотный лучше
Отсутствия огня –
12-13.05.2019


1551
Those — dying then,
Knew where they went —
They went to God's Right Hand —
That Hand is amputated now
And God cannot be found —

The abdication of Belief
Makes the Behavior small —
Better an ignis fatuus
Than no illume at all —