Краще мовчати

Людмила Плевако
<Людмила Плєвако>

Треба добре зважити,
Перш ніж говорити.
Словом легко ранити,
Даремно засмутити.
Запросто образити
І задати перцю,
Та у гніві сказане –
Як тягар на серці.

Не лініться зважити,
Перш ніж говорити.
Легко словом ранити.
Важче – окрилити,
Втішити, підтримати
У скрутну хвилину.
А образи сипати –
Не личить людині.

Тож коли корисного
Нічого сказати,
Замість гнівних висловів
Краще вже мовчати.

20.05.2019