Бiйся

Леонид Укропитекский
Бійся.
Бійся життя,
за життя,
у житті ховаючись.
В закутках чужих думок
тремти.
Переховуйся у моєму,
його і її,
їх житті,
свого боючись
і сахаючись,
Не ворушись.

Рухайся.
Швидко,
плавно,
звабливо.
Біжи,
та зупинися, вдихни,
Подивись навкруги.
Й відійди -
раптом то стане боляче.

Бійся, що зроблять так само,
Колотих бійся
і рваних ран на душі,
нічого про такі не знаючи:
опік на сонці діставши,
пошкрябавшись.

Бійся, що буде боляче,
болю не знаючи,
Нігтями в судинах серця мого воруши.
Бійся образ,
Бійся образитись
І ображай.
Музику під живу,
посміхаючись.
Мертво...

Бійся страху, милуючись сходами,
Бійся боятися
і танцюй, коли сонце сідає.
Бійся боятися страху,
співай...
Лезами,
Дивися свинцевими кулями,
Радій електричними
струмами,
батогами кажи.

Прокидатися пізно,
Дивитися - сліпо,
Чути вже глухо,
Відчути вже пусто.
Ходити - повільно.
Стрибати- занизько,

Боятися зручно.