Полтавi

Катя Александровская
Я закохалась у тебе, Полтаво!
Ти така ніжна, ти така гарна.
Очі твої такі теплі мені,
синьо-блакитні, як Ворскла стоїть.

Очі твої разом повні дощу,
чисті, кристально-блакитні,
Просто чудова чи просто лишу
пустий рядок, не закінчивши риму?

Ти - то мрійлива білявка в вінку,
Знатна владарка роси,
Ти - довгокоса, нестримна бистрінь,
що затамовує дух.

Ти - таємниця, замружена краля,
що посміхається, широко вбрана;
Горда красуня, горда Полтава,
Гоголя муза, Гребінки віддавна.

Я закохалась у тебе, Полтаво!
В синьо-блакитні очі твої.
В серці залишиться стан чарівний
ніжної панни.

11.06.19.