Париж

Татьяна Левицкая
У бірюзі Єлисейські Поля,
арка тріумфу і Ейфеля вежа.
Лувр і Версаль - велич світу, хто - я?
Крапка на мапі безмежжя, о де ж я?
Знов розчинилася у вівтарі,
у мегаполісі древнього міста.
Знай, не згорів Нотр-Дам де Парі -
кремінь епох - кафедральність врочиста!
Сена - ріка не розводить мости -
шлейфом розносить французькі парфуми,
відголосом Джо Дассена мотив,
душу бентежить, нашіптує руни.
Ти не питай де я зараз? Облиш!
Нічка ховає за темну  кулісу.
Після дощу таємничий Париж
пахне каштаном Булонського Лісу.
Над парасолею площі Concorde
небо збирає в вояж бригантини.
Сонце моє, скільки вражень,  пригод,
та все одно я до тебе прилину!