Доньцi

Татьяна Левицкая
Бережи себе, мій янголе, для мене,
брилу із душі знімати вмієш.
Не зривай полин, пелюсточки ромену
зачаровують, ясну плекають мрію.

Відчуваю промені душі на дотик,
прасувало Боже небо хмар білизну.
Я світитиму в сузір’ї Діви, доти
оксамит не зберігатимеш на тризну.

Охоронцю ніжний, серце – безборонне,
знадобляться дужі крила, сходи віри.
Хто від ран пекучих у сльозі не тоне,
той молитвою здолає буревії.