Дон Кихот

Антонина Димитрова -Болгария
„Свободата,Санчо, е на върха на копието.”

Виж,копието липсва.
Къде е свободата?!
А рицарят потиснат
воюва срещу... вятър.
И в мелницата стара
животът му върти се.
С надеждите догарят
великите амбиции.
Но вярата му луда
не иска да угасне!
Дали пък не сънува
крилата на пегаси?

15.06.2019г.
Г.Хисаря