ВИК

Ружа Велчева 2
В И К


Български герои, събудете се!
Излезте от незнайните си гробове.
Кирякстефчовци изтриват вашите завети
и ни продават в робство ново...

Народът ни  - обезверен и смачкан,
търпи, но  вече ве се трае...
Посегнаха на хляба, на децата ни,
сега посягат и към вярата ни...

Промиват паметта народна,
историята прекрояват.
Възседнали са ни безродници.
Трият ни и за пари, и за слава.

Герои български, станете.
Вдигнете се от забравените  могили.
Имаме нужда от вас. Поведете ни,
докато още сме живи!...

Ружа Велчева