Матус!

Алла Фликинштейн
Я зроду не жила
у жодному селі.
Удосвіта на луки,
в поле не ходила.
Не пасла там гусей,
не пОрала кролів,
Корову, чи козу
ні разу не доїла.

Про просо на печі
читала у книжках.
Лампаду й образИ
побачила у храмі.
Та зАвжди у своїх
розпатланих думках
Пишалась, що була
сільською моя МАМА.

Мені передалась
весела простота.
Одвічна маєтА,
довіра до людини.
НескОреність ота
і Воля золота.
І ще - любов свята
до неньки - УКРАЇНИ.

           А.Я.