Ìóçåé ïîëèýòèëåíà â ïåðåâîäå Èâàíà Ïèëêèíà íà ðóìû

Åêàòåðèíà Äåðèøåâà
Ìóçåé ïîëèýòèëåíà â ïåðåâîäå Èâàíà Ïèëêèíà íà ðóìûíñêèé ÿçûê

Muzeul polietilenei

excursia ;n muzeul polietilenei a durat nu mai pu;in de o or;
ne-au ar;tat ni;te pachete frumoase din atb auchan billa metro ;i epicentru
tricouri transparente ;i colorate ;i saci cu m;nere ;i f;r;
vei ;nc;pea ;n unul din ele – a ;ntrebat el –
;ii minte? at;t de mic; ;nc;t s; mearg; cu mine ;n valiz;

da ve;i zice pachetele sunt frumoase dar ele sunt d;un;toare –
continua ghidul – nu se discompun biologic
provoc;nd astfel ;ngrijorarea serioas; a ecologilor
;n unele ;;ri utilizarea pungilor e interzis;

iat; ;i sec;ia cu vase standul sticlelor ;i dozelor de bere
coca-cola fanta ;i sprite standurile cu ghivece pentru flori
stropitoare de gr;din; l;zi ;i recipiente chiar vizavi
e sec;ia cu ;evi din polipropilen; pentru canalizare pentru drenaj pentru ap; ;i gaze

aici sunt instalate sculptura iubitorului de bere
sculptura lui Mo; Cr;ciun sculptura unei pensionare
cu r;sad de c;p;uni sculpturile instalatorului de ap; ;i a specialistului de gaze
executate din polietilen; de calitate
(ciudat dar unii chiar seam;n;)

intrarea la expozi;ie e cu plat; – 1 dolar –
un pachet de polietilen;