Лицедii

Олись Лапковский
                Іллі
Гейммайстер відчиняє хвіртку світу.
Заходьте, милостиві гості!
Личини повсякчасся залиште в роздягальні.
У гардеробній оберіть костюм для подорожі.
Ось карта світу вашого на 90 літ.
Папір пустий, тож не дивуйте,
що він розкреслений лиш на
квадранти.
У цьому світі лиш Уява й кості – наш поводир.
Дозвольте мені бути костярем
за ширмою та
лялькарем вистави.
У цім перформансі не глядачі ви, а кумедіанти
й соавтори моєї книги.
Я пропоную перший хід й
тремчу
          в очікуванні протидії.
Хоч і творець я цього світу,
та я один, а ви команда.
Тож до Забави!
За те що свої долі довірили мені,
я вдячний…