Неописана краса

Надежда Рубан
           Неописана  краса.

Знову  мені  сняться  полонини  безкраї,
Золота  між  ялинами  бродить  вже  осінь,
І  пісня  пташина  стихає  вже  в  гаї,
А  нічка  бурштинова  літечка  просить.

Покотилися  зорі  за  синії  гори,
А  місяць  за  ними  собі  навздогін,
В  снах  коник,  наш  Мацько, зі  мною  говорить,
З  дитинства  до  мене  вертається  він.

Сьогодні  я  знову  поїду  в  Карпати,
Там  я  народилась,  там  маминий  дім,
Для  віршів  слова  там  буду  черпати,
Щем  і  радість  сховаю  у  серці  своїм.

Шумить  там  Сучава  моя  пишновода,
Діамантами  світла  зірок  незгаса,
Чарівних  Карпат – невянуча  врода,
Молодої  гуцулки – неописана  краса!..

Автор:  Н.П.Рубан.