Петр Белов -2 - покаяние

Юлияна Великова
Пётр Белов 2
          

Пока я не испортил душу,
И бес во мне еще наивен,
Господь, тебя готовлюсь слушать,
Впитать твой благодатный ливень.

Пускай гордыня мимо ходит,
Корысти червь пускай не заведется.
Ведь у меня немного Родин –
Всего одна, и честь одна найдется.

Все чистое пусть остается в доме,
С ним легче умирать и думать о высоком.
Свои поступки низкие я помню,
За них ответить мне придется перед Богом.



Превела на Български: Юлияна Донева
ПОКАЯНИЕ

До де душата ми е читава
и дяволът в мен е наивен
готов съм Боже да те слушам
блаженият ти дъжд да пия.

Нека гордостта си иде,
алчност да ме не владее.
Една родина само имам
едничка и едната чест.

Нека чистота в дома е
с нея лесно се умира.
Постъпките си помня ниски
пред Бог за тях ще отговарям.