Як пацалункам на запясце... Бел. укр

Ядвига Довнар
Трапечуць тонкі стан былінкі
І меднай чырванню лісток...
Як наша іх жыццё - пылінкі,
Што кіне ў неба ветру ток.

Як пацалункам на запясце
Сваё дыханне прыхінуць
Лісток з былінкай. Колькі шчасця
Хвілінку маеш шчэ адну!

Пяшчоцяць так далонь ласкАва,
Яшчэ варушыць жылкі сок...
А заўтра - тут такая справа,
Магчыма ў вечнасці пясок

Сцякуць жыццёвыя іх сілы,
А можа здарыцца, мае...
Дык хай жа вецер не астылы
Жыцця нам песню прапяе!

24.08.2019   Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)


Як поцілунком на зап'ясті:http://www.stihi.ru/2019/09/04/8789
*************************

Мирослава Стулькивская

Тремтять тоненький стан билинки
І лист забарвлений у мідь...
Життя у них, мов порошинки,
Що кине в небо вітру мить.

Як поцілунком на зап'ясті
Свій легкий подих прихилив
Листок з билинкою. На щастя
Лишилось декілька хвилин!

Від ніжності долонь ласкаво
Ще сік по венах потічком...
Бо завтра - це вже інша справа,
Можливо в вічності  піском

Стечуть  життєві їхні сили,
Так має статись недарма...
Нехай же вітер не остиглий
Життя нам пісню заспіва!