МММ ДА

Петко Илиев
Стенание и  вопъл жаден,
очаквана прохлада, в тишината.
Но само мрак и въздух гаден.
През август ме напусна суетата.

Със времето взаимно непотребни,
отрекох се от хиляди заблуди
и в чашата вторачен,  за последно.
В искрите ти  удавен, се изгубих.

А ти вулкан, нестихващ порив.
Застинал  в  нетърпение мълчах.
С разкъсване и страст разтворих -
пакетче с лимонада на прах.

Петко Илиев
29.08.2019 г.