Побачити веселку - укр

Фрида Полак
        На фото: Радуга над Иерусалимом

«Щоб побачити веселку, треба пережити дощ» – назва фільму.

Ловлю не в чарівних морях,
Та й не казкову диво-рибку.
В осінніх вересневих днях
Удача, щастя ... – все так хитко.
                С.Ясонов
.
Життя – це дар.
                І щастя – дар,
Шкода, не кожному дається.
Шукаю лагідні ворітця,
ключі від щастя.
                Знов удар:
зронила  їх  на тротуар,
або лежать
                на дні криниці?
Я воду вичерпаю.
                Нитка
надії може обірватись,
а щастя виблесне
                ерзацем.
І буде злива лити, лити ... –
дощ треба спершу
                пережити,
щоб на веселку
                дочекатись.
До щастя шлях ...
                Нагода? Труд!
Рай ... не по щучому велінню.
І самі під гору`,
                в подвір'я,
З водою відра не підуть.
Ступаю
                боязко на путь – 
до Тебе в браму,
                через тин я.
Підтримаєш
                мене і груз,
як два відра на коромислі.
Життя моє
                наповниш змістом,
даруєш смак гарячих вуст.
Кохання –   
                наче розсип бус,
Дивись,
                веселкою зависло! ...