Юрагим

Мадина Хасан
Уша ёруг кунлар келганда тезрок,
Таскин булармиди ёркинлик озрок,
Совуклик кахрига дош берай кандок?
БАХОРНИ СОГИНГАН ДАРАХТ ЮРАГИМ...

Ёмгир шарроз куяр куз ёшим ювиб,
Калтис фикрларим турт томон кувиб,
Фазо курфазига юзланиб туриб,
БЕХОЛ ТИПИРЧИЛАР БАДБАХТ ЮРАГИМ...

Заифликка махкум. Кайгуга махбус...
Ярим бахтга лойик. Бардошига дуст.
Хаёт зарбларидан уриб борар суст,
ЧАКМОКЛАР УТИДАН КАРАХТ ЮРАГИМ...

Зимдан кахратон киш шамоли атай,
Тайёр тургин дея имо килгандай,
Кучли корбуронлар копламокка шай,
ИЛИК ИЛИНЖЛАРГА ПАЙВАНД ЮРАГИМ...

Секин туман тушар... Атрофим тутун...
Такдиримга нелар соляпти тугун?
Хавфли тахминларни этаман сургун,
МАГЛУБИЯТЛАРДАН БАЛАНД ЮРАГИМ...

Насиб... Ул толеим кун келиб бокар,
Омад эшигимни бехосдан кокар,
Ок кемам мусаффо денгизда окар,
АММО БУГУН ЁЛГИЗ... ДАРДМАНД ЮРАГИМ...

Мадина Хасан /20.11.2013/