ЖУМА АЙЁМ

Мадина Хасан
ЖУМА АЙЁМ! Билагингда дуо сероб…
Рухинг кукка учар, аммо ожиз жисминг.
Буюгим фазилатлари мукаммал, ноёб,
Мен учун АЗИЗ АЛЛОХим хар битта исми!!!

ЖУМА АЙЁМ! Худодан гар курксанг зарра,
Виждонинг мустахкам кил охират учун.
Яратганнинг хакикати юз минг карра,
Сенинг "Буюк Ёлгон"ингдан келар устун!

ЖУМА АЙЁМ! Мачит томон шошган Муслим,
Иймонинг хам покми ахир либосингдек?
Утдимикан ул "Тахорат" хамда "Гусл"инг...
Балки куз, кулогинг, инсофинг берк?!

ЖУМА АЙЁМ! Миллатдош, диндошим, иним,
Бандасидан эмас, ёлгиз АЛЛОХДАН КУРК!
Ватандошим, кондошим, акам ва синглим,
Билиб куйки асл чирой бу - гузал хулк!

ЖУМА АЙЁМ! Инсонмисан? Булгин инсон!
Етим, ожиза куз ёшин зое тукма.
Яхшилик кил, хамрох булсин савоб, эхсон,
Ризкинг халол булса, харом юкмас!

ЖУМА АЙЁМ! Шошма, хордик ол бир нафас,
Тахлил этгин кимда сендан не муддао.
Кимлар Рози, ким Норози уйла бир пас,
Каргиш керакми сенга ё эзгу дуо?!

ЖУМА АЙЁМ! Суриб кетар биров хакки...
Эгам Вокиф! Хар курбонга у химоя.
Оёк тираб хатто тан олмасанг хамки,
АЛЛОХ АДОЛАТИ ХАК!!! Шу кифоя!

ЖУМА АЙЁМ! Тилингда такрор калима,
Вужудингни эгаллайди АЛЛОХ ЗИКРИ...
"КУРЪОН" каломига йук таржима,
Магзин юрак алкар, теран фикринг!

ЖУМА АЙЁМ! Ён-атрофда фаришталар...
Роббин эслаган дилни тулдирар нурга.
Муаммоси борлар мушкули ечилар,
Беором кунгиллар тулар хузурга!

ЖУМА АЙЁМ! Юртим тинч. Соф оби-хаво.
Янги кун. Жон омон. Хаётмиз демак.
БЕХИСОБ ШУКРОНА МЕХРИБОН АЛЛОХ!!!
МУСУЛМОН АХЛИГА ЖУМА МУБОРАК!!!

Мадина Хасан 9.02.2018 /12.12/ Москва