Яхшилар ва ёмонлар

Мадина Хасан
 

Дархакикат инсонлар бор истарали, ёкимли,
Яхши хислат ижобийлар тоза фикр, софдилли.
Минг афсуски купчиликни ташкил этар салбийлар,
Одам куринишда ташки, аммо ичи разиллар.
 
Дунёси кенг, калби дарё яхшилар олийжаноб,
Саховат курсатишга шай, максади купрок савоб.
Ёмонлар улар аксидир зикна, хулки хам бадфеъл,
Хасадгуйлар тоифаси худбин, факат узим дер.
 
Не хам дердик… Барчамизга тош-у тарози илхак ,
Жаннат ваъда яхшиларга, ёмонларга зулмат накд.
Дунё шундай: Чин инсондан рози Хак хамда Олам,
Шу боис Иймон, инсофла яшасин хар бир Одам.

 

 MA*DINA 1.01.2019