Байрон, On the Eyes of Miss A H

Константин Жолудев
Глаза Мисс Энн все сравнивают с Солнцем,
Подвластно им вокруг всё освещать.
Из глаз её к нам лучиками льётся
Та красота, что глупо отрицать.

Мисс дарят взгляды и к лицу ей это.
И ты, гляди смелее, потому,
Что Солнце Энн - явит нам вечным Лето;
Тебе и мне, да мало ли кому.

23.09.2019


ON THE EYES OF MISS A—— H——
Lord George Gordon Byron, January 14, 1807


Anne's Eye is liken'd to the Sun,
From it such Beams of Beauty fall;
And this can be denied by none,
For like the Sun, it shines on All.

Then do not admiration smother,
Or say these glances don't become her;
To you, or I, or any other
Her Sun, displays perpetual Summer


Портрет мисс Энн Элиот,
Томас Салли (1783—1872)