Александър Геров. Атавизм

Ирина Петрова 24
             АТАВИЗМ

А море всё зовёт. Солёная вода его так мАнит.
Солнце обнажённое сияет и горит,
И голос крови тайно говорит
С далёкими незримыми мирами.

Зачем вы прячетесь, бескрайние миры,
От взора, ощутившего усталость.
В море золотой танцует парус
Над поверхностью сияющей воды.

первод с болгарского



АТАВИЗЪМ

Морето ме зове. Водата му солена ме зове.
Оголено, зове ме слънцето отгоре.
Потаен шепот на кръвта говори
с далечните незрими светове.

Защо се криете, безкрайни светове,
от мозъка, почувствувал умора?
Ветрило златно се люлей отгоре
върху солената вода, която ме зове.