В нас сьогоднi дома свято

Евгений Архипенко
В нас сьогодні дома свято,
Посварились мама й тато.

Зранку щось не поділили.
Трохи посуду побили.

Кидались речами влучно.
Гримали дверима гучно.

Одягнувся швидко тато,
І кудись подався з хати.

Тільки вщухли сварки звуки,
Мама взяла віник в руки.

В хаті довго прибрала,
Всюди пил повитирала.

Вимила підлогу чисто,
Борщ зварила особисто.

Вийняла прання з машини.
Татку гудзика пришила.

І присіла спочивати…
Тут вже повернувся й тато.

Притягнув пакети з ринку,
М’ясо, молоко, малинку.

Сир, сметану, різні крупи,
Овочей  чималу купу,

З кремом заварним бісквіти,
А іще для мами квіти.

Й підібрав їх дуже вдало,
Сварки наче й не бувало!

По обіді всі сміялись,
Мама з татком цілувались.

І після цієї сцени,
Десь сховалися від мене.

Є у них такая мода.
То дарма, зднайдуться згодом.

Треба і мені навчитись,
Так от весело сваритись!