Веселка

Евгений Архипенко
Дощ скінчився, сяє Сонце,
Ходить  голуб у дворі.
Я дивлюсь в своє віконце,
Що за диво нагорі?

Поміж хмар, друг біля дружки
Різнокольорові смужки.

Помаранчева, червона,
Жовта, синя, голуба,
Фіолетова... Зелену
Не казала ще хіба?

Поки я на них дивилась,
Не на жарт розвеселилась!