Укра но моя!

Вера Кириченко
Україно моя! Ти найкраща у світі!
Пахощі трав, аромати квітучих садів,
Та верба, що полоще у річеньці віти,
Луг барвистий й поля золотистих хлібів,

Зоряні ночі, півня той спів  на світанку,
Мальви в дворі і святковість білесеньких хат,
Ріг пастуха, що скотину ззива на світанку,
Мелодичність пісень й наш неповторний гопак -

Все це і є — моя дорога Україна -
Заволоділа серденьком моїм назавжди,
І її не замінить ніяка країна,
Адже постійно живе вона в схові душі!