Равликожiнка

Таисия Цыбульская
У равликожінки зАвжди всі вдома,
у неї від світу хронічна оскома,
несе за собою усе у собі,
і болі й гріхи у твердому горбі.

Повзе через день, через рік і століття,
ховаючи вкотре думок розмаїття,
вона для психолога справжній бенкет,
закритий, німий, емоційний аскет.

У равликожінки симптоми стандартні:
в її арсеналі манери галантні,
та в душу поткнися і вмить арбалет
націлить... й до біса пошле етикет!

У равликожінки печать на вустах,
і звичка - тримати себе у руках,
у скрині роками сльозини носила,
і думала - в цьому і є справжня сила!

Та "хатка" зростала із року у рік,
і горб усе важчав, і спину пропік!
У равликожінки від себе утома,
і хоче втекти, та зачинена вдома.

16.10.2019