Комплiмент пiтекантропам

Олег Кравченко 38
Мабуть, ще людство дуже молоде.
Бо скільки б ми не загинали пальці, –
XX вік! — а й досі де-не-де
трапляються іще неандертальці.
Подивишся: і що воно таке?
Не допоможе й двоопукла лінза.
Здається ж, люди, все у них людське,
але душа ще з дерева не злізла.
Ліна Костенко
* * *
Хоч ницість і дикість розбили Ви вщент,
Хоч вправні епітети й тропи,
Але, пані Ліно, від Вас комплімент
Отримали пітекантропи!
Бо вся та гидота, що хрумкає блох,
Що смокче загаджені пальці,
Насправді відстала на десять епох. 
Які ж вони неандертальці?!
Щоправда, дорвались вони до посад:
У них і Кабмін, і парламент.
В віп-ложі стовбичать, приймають парад,
Влаштують дружин в департамент.
За вкрадений кошт інтер’єри осель
В модерний дизайн прикрашають.
Мільйони гектарів найкращих земель
До рук загребущих збирають.
Тварюкам повірить хіба тільки лох,
Що бачить крізь пальці паскудство.
Вони ж-бо, насправді, на десять епох
Відстали, мерзенні, від людства. 
© ОлеОлеКра
(Олег Олексійович КРАВЧЕНКО)