Чай с имбирем

Алексей Романов 5
Чай с джинджифил, сонет
Автор - Величка Николова - Литатру1


Ах, тази босонога Есен,
пристига с тихата тъга,
запява шумоляща песен
и се люлее на дъга.

Със нея всяка сутрин пия
по чашка дъхаво кафе
и аз я черпя от кутия
със бабиното ми парфе.

Ела и ти при мен, любими.
Ще пийнем чай със джинджифил.
Да, той придава мъжка сила,
но важното е, че си мил!

На малки глътки пий от чая,
а аз със чар ще те омая...


    Чай с имбирем

Ах, эта осень босонога
Пришла, а с нею рядом грусть.
Она на радуге у Бога
И льётся звонко песнь из уст.

Я пью с ней каждым утром кофе,
В обнимку сидя на софе,
Ей первой посвящаю строфы
И на десерт даю парфе.

Иди и ты ко мне, мой милый,
Наш чай с имбирем не остыл,
Он придаёт мужчине силу
И важно то, что ты мне мил.

Отпей глоточек, любый, чая
И будешь очарован мной...

2019
     Перевёл с бг на ру - Алексей Романов 5
     http://www.stihi.ru/2019/10/25/3610