Азбучная истина

Свиридов Виталий Виталдмис
          БИЛИНГВА
 (полиритмическая аппликация)

                "Я есмь Я"
             Иоганн Г.Фихте
             ---------------


В надрыв коротком
Слове "Я"
Есть мера мудрости своя,
И тайный смысл,

Что воплощает всю суть
Земного Бытия
Одной лишь буквой -
Буквой-"Я".

Бо то ж,
Бувають і такі із літер
Неабиякі...
Що рівнозначно слову "Я"
Урівноважують Буття,
Та "Небуття"
          земного кола,
І все що там,
         і що навколо...
Синонім вічного життя -
То безумовно буде "Я"!

На диво таке
         глузувати не слід.-
Абетка - то є
         неосяжний Все-Світ...
Хоч зовні дивись,
         так собі - немовля
Від літери "А" до літери "Я".


Морочится Разум
           над Книгою Судеб...
На ветхих страницах
              не буквы,
                а люди.
Но люди, как буквы...
В конце букваря
Нет-нет да послышится:
"Я" это "Я"!