Do nieprzyjaciol Polakow

Андрей Викторов Денисов
     <><<>><>

z krainy rad
niedobrych dla Polakow
czerwienszych od
montecassynskich makow
zasylam wam
zyczenia pomyslnosci
i odzyskania
utraconych wlosci
niech zyje Polska wam
mniej wiecej
mocarstwowa
od poznanskiego
do samego Lwowa
a co sie tyczy
katynskich
niecnych czynow
pretensje prosze
roscic do Gruzinow
obecnie mamy
armistycjum
wolnosc slowa
nas dziela jeno
panstwa buforowe
co nas obchodza
polityczne karambole
usiadzmy wspolnie przy
europejskim stole
niech polski orzel
jednoogonowy
na brudzia golnie
z ruskim dwugarbowym

  © Copyright: Андрей Викторович  Денисов, 1994 год

    <><<>><>

Do przyjaciol Polakow

polski Chrystus
jest katolikiem
oraz synem
obojga narodow
mowi stary
do Boga Ojca
i pierdoli w nos
Ruskow i Szwabow
maly Polak
jest katolikiem
wallenrodkiem
кordiankiem
ordonkiem
nawet bawiac
w Ziemi Cacanej
pragnie wrocic
do lona macierzy
matka Polka
jest katoliczka
do spowiedzi cytuje
Dzieje grzechu
pokutuje na Boze Cialo
i uwielbia
czerwony szampan
Matko Boska
Swiety Chopinie
przejdzcie Warte
badzcie jak w domu
w kazdym domu
na kazdej zagrodzie
w obrembie
Krolestwa Polskiego

  © Copyright: Андрей Викторович  Денисов, 1984 год.

    <><<>><>