Музики новий мотив

Надежда Рубан
         Новий  музики  мотив.

На  полотно  листопада,  останнього  тижня,
Осінь  з  морозом,   нанесла  фарбів  білила,
І  під  моїм  вікном,  знов  оголена  вишня,
Від  холодних  дощів - оловяні  сльози  пролила.

Сніжинки,  як  пух,  гріють  ілюзію  буднів,
Знов  зима  мене  взяла  до  себе  за  бранку,
Заварю  з  липи  чай,  простудилась  у  грудні,
Заколишу  свій  сон,  дотягну  колискову  до  ранку.

Знову  січень – художник,  зовсім  іще  юний,
Білим  бісером  тче  скафандру  ріки,
На  ріллі  сніговій  домальовує  дюни,
Зими  грізної  залишає  почерк  руки.

Знову  осінь  й  зима  мої  лічить  роки,
Ніби  я  не  жила,  лиш  палила  мости,
І  крадеться  вже  старість,  я  її  чую  кроки,
А  я  пишу  і  пишу,  своїм  веснам  листи.

А  я  пишу  й  малюю  липневі  світанки,
І  душа  молодіє,  хоче  знов  зацвісти,
Бо  серце  поета,  має  свої  забаганки,
Щоб  душа  народила,  музики  новий  мотив.

Автор; Н.П.Рубан.