Л. Юферова. Устав от злобы, ненависти, стрессов

Соколова Инесса
Автор: Людмила ЮФЕРОВА, Украина
страница автора http://www.stihi.ru/avtor/lyudayuferova

Перевела с украинского языка Инесса СОКОЛОВА

*

О, мысли, словно шустрые курчата –
Не удаётся вас собрать, хоть плачь!
Вновь хочется плеваться и кричать мне
От частых поражений, неудач.

Устав от злобы, ненависти, стрессов,
Жестокости, ехидства, суеты,
От зависти и шкурных интересов,
Хотела б, усмехнувшись, прочь уйти.

Бежать, бежать подальше на край света,
Где тишина, покой и благодать…
Измучена, пожалуй, вся планета,
Экзамены устали все сдавать!

Сменить не просто долюшки маршруты.
Характеры людей не изменить…
Как сложно всё, как трудно сбросить путы.
Смириться ль надо? Так тому и быть.
---

Оригинал, автор: Людмила ЮФЕРОВА

http://www.stihi.ru/2013/09/29/68 – на странице автора

Стомилася...

Розбіглися думки, немов курчата –
Не можу їх зібрати я, хоч плач!
І хочеться плюватися й кричати
Від всіх своїх поразок і невдач.

Я хочу від ненависті і стресів,
Жорстокості, єхидства, суєти,
Від заздрощів та шкурних інтересів
Назавжди, посміхаючись, піти.

Чи краще вже забігти світ за очі,
Де тиша, світло, спокій, благодать...
Стомилася! Стомилася! Не хочу
Екзамени складні щодня здавать!

На жаль, не зміниш доленьки маршрути.
Характери людські не мають меж...
Все буде так в житті, як має бути –
Й від цього ти нікуди не втечеш.