Я благаю тебе

Татиана Шубенкова
Я благаю тебе: “Мовчи!”
І слова не повстануть між нами.
Я благаю тебе: “Терпи!”
І все оминеться із днями.

Не тобі віддала любов,
Не з тобою первістка родила,
Свою долю, своє гніздо
Не з тобою я в праці звила.

І нехай спалахнув вогонь,
Я не буду його рабою.
Не торкнусь я твоїх долонь,
Не притисну до себе в любові.

Тож мовчи, не кажи
Ні єдиного зайвого слова,
І бажання в очах загаси.
Ця недуга лише тимчасова.

Неможливо водночас горіти,
В двох багаттях дровині одній.
Неможливо в коханнях двох жити,
Це вантаж для душі заважкий.

96 р.
*Зображення з Інтернету
Віржіні Ефіра у фільмі "Неможлива любов"