свiтанки нашi полиновi

Ангелина Соломко
світанки наші полинові

…нас не саджали на мечі,
Не розпинали на хрестах -
Ми тліли в атомній печі,
В квітневих плавились вітрах!..
Ми не повиті кумачем,
Не п'ятирічками епох-
Ми діти стронцію і цезію,
Нових ми бранці катастроф.
Світанків тих ми трунок п'єм,
Тих зір ми досі ловим блиск,
Бринить той квітень-падолист
Під грізним атома мечем!..
      27.11.19