Ледените шапки на живота

Величка Петрова
ЛЕДЕНИТЕ ШАПКИ НА ЖИВОТА

Синорът на Слънцето обточи
ледената шапка на сеяча.
Заигра се с вятъра.
прескочи
изгрева на лунната погача.

Затвори се среднощна бездна звездна
и затанцува танца на моряка.
Вятърът смълча се и приседна.
Ледникът гореше…
И заплака.

А зад него „богове“ звъняха.
Изпълваха планетата с роботи.
Климата залагаха.
Топяха
последните парцели на живота.
                19.03.2019г.