Батл

Ольга Маро
Пераклад, насамрэч, новага трэку Бутусава.

Адсюль:
http://www.youtube.com/watch?v=t9YC-IjpC4o

Гэта песня пачынаецца на 54 хвіліне і 52 секундзе. Асобнага трэку пакуль няма.

Батл.

Народзе мой любы.
Я пішу табе гэты ліст адсюль, з найбліжэйшага куточка твайго краю.
Дрэнна ты жывеш. У варажнечы.
Я болей не пішу вершаў. Гэта ж даволі руплівы клопат.
Народзе мой любы.
Ці ты ведаеш, што я сустракаюся з табою штодня, штохвіліну.
І я кажу табе тысячы словаў, і добрых, і злых.
Але я не разумею,
Чаму кожны нясе ўласны крыж і крочыць сваім шляхам.


                Жыццё гэта ж вельмі дзівосная рэч.
                Ўладар да народу бліжэй насамрэч.
                Народу не чутны, ані ўладару
                Паэт праз сляпую адданасць сваю. 
               
                Каму заспявае асветлены твар:
                Будзь разам, будзь побач,
                народ і ўладар.
                На небе, на глебе,
                Ў астрозе — ці цар,
                Будзь разам, будзь побач,
                Народ і ўладар.


Душа на зямлі зусім не аднолькавая з тою, што на небе.
На небе няма самоты для душы.
Светач жыцця выхіляецца з-за пазему.
Цень таксама выпаўзае з бездані.
Дык ведай — я ўсё магу.
Дапамагчы табе трапіць на неба?
Хочаш паглядзець, як там жывуць анёлы?
Як Гасподзь кіруе?
Дык ведай — я ўсё магу.
Я ўсё памятаю.
Хацеў быў паказаць табе сваю новую песню.
              Вось яна:

Будзь разам, будзь побач.



Арыгінал:


Орден Славы – Поэт и правитель


Дорогой правитель!
Пишу тебе это письмо из далекого-предалекого края.
Мы живем хорошо. Дружно.
Я пишу стихи. Это очень кропотливый труд.
Дорогой правитель!
Я знаю, мы с тобой никогда не встретимся.
Я не скажу тебе ни слова: ни доброго, ни злого.
Я понимаю: Каждый несет свой крест и каждый идет своей дорогой.
Жизнь земная – странная штука.
Поэт и правитель всегда неразлучны.
Поэт и правитель навек обречены
Быть вместе, быть рядом.
Быть вместе, быть рядом
На свободе и в тюрьме,
На небе и на земле.
Быть вместе, быть рядом.
Душа на небе, как и душа на земле
Одна и та же. Везде одна.
Светило жизни уходит за горизонт,
Тень падает в бездонную пропасть.
Я знаю – ты все можешь,
Помоги мне попасть на небо,
Посмотреть, как там живут ангелы,
Как правит Господь.
Я знаю – ты все можешь.
Да, чуть не забыл.
Я хотел тебе показать свою песню –
Вот она: Быть рядом! Быть вместе!