Два Рiздва

Виктор Рыбаков
(до 25 грудня)

Ми  мабуть, всіх  духовніші  на  світі,
Бо  лиш  у  нас   одних, є  цілих  два,
Спочатку  в  грудні, трохи  згодом  в  січні,
Державою  встановлених  Різдва.

Можливо  правильнІше  нам  зі  світом,*
Вже  перейти  на  нОвий  календар,
Одне  Різдво  нарешті  встановити,
І  не  чинити  богословських  чвар.

Воно, так  буде  навіть  і  зручніше,
Бо  припадає  на  різдвяний  піст,
Завжди  веселе  свято  новорічне,
А  хто  скоромне  у  цей  день  не  їсть?

А  так  ми  менше  й  будемо  грішити,
Бо  піст  наш  чесний, кінчиться  з  Різдвом,
І  новий  рік  ми  можемо  зустріти,
За  щедро  приготованим  столом.

До  того  ж  кажуть, що  Христос  не  в  грудні,**
Родився, а  десь  може   восени,
Та  ці  питання  богословські, трудні,
Не  так  важливі, бачиться  мені.

Важливо  просто  знати - Він  Син  Божий,
Родився  в  тілі, жив,  за  нас  страждав,
Пішов  на  хрест, щоб  я  і  ти, і  кожний,
Пропащий   грішник, життя  вічне  мав.

Тому  Різдву  завжди  співаю   славу -
У  грудні, в  січні, і  у  літній  час,
І дякую  за  те, що  Сонце  Правди,
Зійшло  на  землю, рятувати  нас.

*З усього світу 7 січня Різдво святкують тільки
три країни - Росія,Україна і Сербія.
**Вже доказано,що Христос народився не взимку.