Веснянки-веселицi

Лариса Калинина-Харламова
В небесній годівниці
Лежали замість каші
Веснянки-веселиці
Руді красуні наші.
І навесні велично,
Мов зірочки-ромашки,
Злетіли на обличчя
Ведмедику і Маші.

Приспів:
Дзерень-дзеренчать веснянки:
І у вечорі, і вранку.
У повітрі золотому,
Дзерень-дзерень-дзеренчать.
Спати не дають нікому:
Ні малому, ні старому...
І втомилися вже вуха-
Слухати ось цей парад.

Ведмедик цілу жменю
У брязкольця насипав,
А потім у кішеню...
І заспівав до хрипу.
На скрипці коник грає
Кіт дує у гармошку ,
А на даху співає
Щаслива баба Йожка
Приспів:
Дзерень-дзеренчать веснянки:
І у вечорі, і вранку.
У повітрі золотому,
Дзерень-дзерень-дзеренчать.
Спати не дають нікому:
Ні малому, ні старому...
І втомилися вже вуха-
Слухати ось цей парад.

Дівчата і хлоп'ята
На носик, лоба, щічки
Наклеїли завзято
Веснянок , іх обличчя ,
Усміхнені й щасливі.
У золотих промінцях -
І слоненя, і півень,
І качечка, і киця.
Приспів: