Подарунок вiд Дiда Мороза

Олись Лапковский
Перший день нового року. Можна з'їсти спочатку салатика, а потім тортика. Або спочатку тортика, а потім салатика. Шикарна формула. На жаль, не моя. Я згадую білявку у зеленому органзовому платтячку біля зеленої ялинки. І всі ці слова про "ви відчуєте, відчуйте, відчуйте". З усіх книжечок, прочитаних у дитинстві, чомусь саме назва "Світ наших відчуттів"  вкарбувалась у пам'ять. На ній ще була картинка: Ніфертіті, у якої з голови розходилася веселка спектру. Так чи ні? Книжечка з фізіології. Прикольно вивчати фізіологію оргазмів, всі ці оргазмічні манжети. Сміюся. Кому що. Звісно.  Або етологію. Плавати з гусями. Чи гусами. Ось який ти вередій. Ніхто не підкаже, не приголубить.  І по Б У К В А Х. Шурхочуть краплини по вухах неквапним англійським бостоном. Це направду смішно. Коли ми познайомились, ще нічого погуглити не можна було. Асортимент словників не був наявний. Це була ціла історія дізнатися влучне слово для перекладу чи... називний, родовий, давальний, орудний...Ось воно - місцевий! Так чи ні? Мовчиш.  Сенсуал енд сенситив. Не буду дивитись у словники. Чим відрізняються ці слова? Яка різниця. Якщо читаючи, розумієш 70 відсотків тексту, можна не дивитись у словники. Пам'ятаю, як у 17 слухала виставу англійською по радіо. Повернулась тітонька з магазину, царство небесне. Ти знаєш англійську? Ні. А так слухаєш, наче знаєш. Ну це я вмію. Напустити туману. А також слухати і дивитись, не розуміючи ні слова, при цьому з абсолютною впевністю у тому, що розумію...Ти гадаєш, що знаєш, про що я думаю? Як ти гадаєш, у мене є кохана жінка? Навіщо задавати такі питання? Ти ж знаєш мою відповідь.
Ти і папірус. Між тобою і папером нікого немає.
Між тобою і папером є? Між мною і папером є....Між нами і папером є?
Я пишу на лаптопі.
Приїхали.
А я гуляю сама по собі.