Картичка с ангел

Антонина Димитрова -Болгария
Последен уморен работен ден
пред Коледа ми носи изненада:
Специално адресирана до мен
честитка с ангел щедро ми дарява.

Усмихна ми се мрачното небе!
Шедьовър от ръцете на приятел –
творение на трепетно сърце,
душевен дар, спонтанен, неочакван!

В миг Коледа напълни с чудеса
подаръкът, предпразнично поднесен:
Дочувам, мойто ангелче в нощта
подхваща с коледари стара песен

от клонче на елхата у дома,
под грейналите свещи и гирлянди…
Разтваря се Небето над света,
тържествено обсипано с брилянти!
21.12.2019г.