Свят-вечiр

Алексей Бинкевич
Свят-вечір лине таємничо.
Тьмі тьмущій присвітити нічим.
Хіба що зіроньці з небес
натрапити в садку на без,
що нам надію запозичив.

Зітхають Хайфа і Бердичів,
і тисячі чарівних міст
зійшлись дивитися на міст:
що спорудив нікчемний Юда,
і ось з’явилася споруда,
де Шлях Чумацький біг до зір,
туди, де мусив здріти взір
коли з-за хмар, завитих жужмом,
на віддзеркалення калюжні
дививсь крізь окуляри справ,
і жадібно пейзаж ковтав,
і слухав співи.

Мертве море,
цей спраглий пахар
води оре
і сіль висмоктує з ропи,
а ти, хоч цмокай, хоч хропи —
змінить не в змозі ґеоґрафій
на мапі надсучасних мафій,
Свят-вечір, висновок зроби!

Ми —зачекалися.,,
Тож, йди!

    07. 01. 20